Førstedagen i London – opdateret

ABB FIA Formula E World Championship var vendt tilbage til kendt asfalt i London omkring ExCeL Arena i Docklands området.

Jake Dennis hos Avalanche Andretti havde taget Pole Position, foran mesterskabsførende Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ, Nyck de Vries i Mercedes-EQ, Sergio Sette Camara i Dragon-Penske, Oliver Askew i Avalanche Andretti, Maximilian Günther i Nissan e.dams, Nick Cassidy i Envision Racing, Andre Lotterer i TAG Heuer Porsche, Edoardo Mortara i ROKiT Venturi Racing, og Robin Frijns i Envision Racing.

Lucas di Grassi fik frataget alle tider i kvalifikationen, da han havde kørt i vejen for Mitch Evans under kvalen. Holdet protesterede over afgørelsen, og fremviste både timing data, og billeder, for at få dommen omstødt – men dommerne stod fast, og bibeholdt straffen.

2022 SABIC London E-Prix Race 1 start
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

De forreste kørere kom godt afsted, men der var ballade i midterfeltet mellem Edoardo Mortara og Sam Bird, som begge kørte rundt med skadede biler. Faktisk måtte Bird parkere bilen, men ham og marshals fik bilen skubbet væk fra banen, inden feltet kom forbi igen.

Der lå dog stadig vragdele på banen, som de andre kørere skulle undvige.

Mortara pittede efter en ny frontvinge, men havde også skader på hjulophænget. Han prøvede at vende tilbage på banen, men det kørte ikke rigtig for ham.

De to DS Techeetah kørere havde lidt tæt kørsel ude på banen, men Antonio Felix da Costa kom forbi Jean-Eric Vergne uden kontakt.

Sette Camara tog 3. pladsen, med en aggressiv overhaling af de Vries.

Edoardo Mortara
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Der var kontakt mellem da Costa og Vergne, under nedbremsningen til hårnålen, hvilket kostede portugiseren nogle placeringer.

Di Grassi var den første kører, der tog Attack Mode. Denne gang var der to gange Attack Mode på hver 6 minutter af gangen.

Der var kontakt mellem di Grassi og Oliver Rowland, men begge kunne køre videre.

Det lykkedes de Vries at tage 3. pladsen tilbage, da han havde taget Attack Mode før Dennis, Vandoorne og Sette Camara. Dennis og holdkammerat Vandoorne var dog så lang fremme, at han ikke kunne komme forbi ham i første forsøg.

Cassidy var den sidste kører i toppen, som aktiverede Attack Mode for første gang. Han tabte kun en plads, som han hurtigt vandt igen, med de ekstra kræfter i forhold til Günther, og alle andre omkring ham.

2022 SABIC London E-Prix Race
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Askew var den første i toppen af feltet, som aktiverede 2. Attack Mode, mens De Vries og Sette Camara fulgte efter en omgang senere. De resterende kørere fulgte efter, omgangen efter.

Rowland kørte rundt med en skadet bil, og måtte pitte på grund af det.

Mitch Evans, Stoffel Vandoorne, Edoardo Mortara, Antonio Felix da Costa og Lucas di Grassi var de fem kørere, som fik Fan Boost i dagens løb.

Sebastien Buemi fik en 5 sekunders tidsstraf, på grund af kontakt med Jean-Eric Vergne.

Cassidy udnyttede at han var sidste kører med Attack Mode, og fik overhalet Askew, og var dermed oppe på 5. pladsen i løbet. Med det samme lagde han Sette Camara under hårdt pres, som han fik overhalet omgangen efter.

Robin Frijns fik en 5 sekunders tidsstraf, for at have skiftet vognbane under nedbremsningen, i et forsøg på at forsvare sig.

Evans tog 7. pladsen fra Sette Camara, som stille og roligt faldt bagud i feltet, efter at have kørt i top-5 det meste af løbet.

Antonio Giovanazzi måtte udgå af løbet, med et teknisk problem.

Lucas di Grassi fik en 5 sekunders tidsstraf, for at have ramt Frijns.

Cassidy lagde de Vries under hårdt pres, hvilket fik hollænderen til at forsvare sig, og lave små kørefejl. Ved starten på sidste omgang, kørte de Vries meget bredt, og var næsten ved at sende newzealænderen i muren, hvis ikke han havde sluppet gassen.

Jake Dennis
Photo: ABB FIA Formula E World Championship

Jake Dennis vandt løbet, foran Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries, Nick Cassidy, Oliver Askew, Mitch Evans, Antonio Felix da Costa, Maximilian Günther, Lucas di Grassi, og Pascal Wehrlein.

Günther løb tør for strøm i allersidste sving, hvilket også skete for Sette Camara tidligere på omgangen. Mens Günther stadig kom hjem på 8. pladsen, blev Sette Camara ikke klassificeret.

Stoffel Vandoorne udbyggede føringen i mesterskabet, hvor Mitch Evans nu er toer, foran Edoardo Mortara og Jean-Eric Vergne. Herefter er der et 22 points hul til Antonio Felix da Costa, mens Robin Frijns er yderligere to point bagude. Selvom de to stadig er matematisk med i mesterskabet, er det ikke længere realistisk at de kan kæmpe med omkring titlen.

Mercedes-EQ udbyggede føringen i mesterskabet gevaldigt med dagens resultat, mens DS Techeetah stadig holder fast i 2. pladsen, foran ROKiT Venturi Racing, Jaguar TCS Racing, og Envision Racing.

Det næste løb i ABB FIA Formula E World Championship køres i morgen på selvsamme bane.

Opdatering

Efter løbet fik dommerne travlt.

Jean-Eric Vergne fik en 5 sekunders tidstraf, for at have ramt Alexander Sims. Edoardo Mortara fik en 10 sekunders tidsstraf, da en af hans mekanikere havde arbejdet på bilen, mens den ikke var sat i frigear i pitten. Nyck de Vries fik en 5 sekunders tidsstraf, for at have slingret ude på start-mål langsiden, for at holde Cassidy bag sig. Det kostede hollænderen podiepladsen, og sendte ham helt tilbage på 6. pladsen, og bag Mitch Evans, som dermed kom tættere på Vandoorne i mesterskabet.

Relaterede nyheder